Susţinerea medicilor

Astăzi m-am întâlnit cu medicii şi asistenții medicali de la Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare din Chișinău.

Mă bucur că am avut ocazia să le prezint programul meu pentru municipiu şi, de asemenea, demersurile privind facilitarea condițiilor de acces al medicilor basarabeni în câmpul muncii din România.

Am reiterat modul în care voi aduce bani concreți pentru Chișinău, prin înfrățirea, pe bază de parteneriat instituțional, a tuturor instituțiilor de sănătate cu instituții similare din România.

În calitate de parlamentar şi președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, am interpelat ministrul Sănătății Sorina Pintea, cu privire la condițiile de acces ale medicilor basarabeni în câmpul muncii din România.

Am solicitat Ministerului Sănătății recunoașterea diplomelor medicilor basarabeni, în România, în termen de 30 de zile şi am primit asigurări că subiectul se află în dezbatere.

Alături de colegul meu deputat Petru Movilă și alți parlamentari, am inițiat un proiect de lege care va deschide piața muncii din România pentru românii din Republica Moldova și alte state non UE şi vizează completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2014.

Sunt sigur că insistența va da rezultate, ca de obicei. Medicii din Republica Moldova merită tot sprijinul! Chișinăuienii merită să trăiască la standarde europene!


Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.