Duminica la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”

Sunt legat de credința ortodoxă și de Biserica noastră din primii mei ani de viață. Bunicul pe linia mamei a fost pălămar în sat, iar eu mergeam la biserică alături de el în toată duminica. Îmi amintesc și acum de momentele când citeam Apostolul, de acele învăţături sfinte, transmise prin ucenicii Mântuitorului Hristos. Când mă gândesc la Dumnezeu, mă gândesc și la responsabilitatea pe care o avem faţă de semenii noștri.

Am fost mereu alături de Mitropolia Basarabiei, care este un centru spiritual al românismului la Chișinău. Reprezentanţii bisericii româneşti din Republica Moldova contribuie consistent la menţinerea conştiinţei noastre naţionale. Le sunt recunoscător preoților și enoriașilor care au crezut în mine și m-au susținut la alegerile parlamentare din 2016. Le mulțumesc că mă sprijină și în aceste zile, în demersul meu politic care vizează Primăria Chișinăului.

Am răsplătit încrederea cu acțiuni și fapte concrete, printre care elaborarea a 13 pașapoarte de serviciu pentru clericii Mitropoliei Basarabiei, sprijinul pentru deschiderea Episcopiei de Bălți și demersurile pentru consolidarea sprijinului financiar.

Nu sunt politicianul tipic ce își aduce aminte de biserică doar în campanii electorale. Dorința de a ajuta, deschiderea largă către cetățeni și năzuința de a-mi continua misiunea sunt daruri dumnezeiești, pe care le urmez cu sfințenie.

Alături de credința comună care ne leagă, avem un obiectiv comun: de perpetuare a cauzei românești și a bunăstării pe acest meleag.

Duminică binecuvântată, dragi români!

Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.