APELUL LUI CODREANU PENTRU TURUL II: SĂ NU ÎI LĂSĂM PE SOCIALIȘTI SĂ OCUPE PRIMĂRIA CAPITALEI ÎN ANUL CENTENARULUI

1. Mulțumesc frumos de 10.163 de ori! 

2. După o campanie agresivă, murdară și necivilizată, era absolut normal ca prezența la vot să fie una redusă. Tocmai de aceea, merită aplaudați toți cei care au ieșit, ieri, să voteze.

3. Pe lângă fraude, o parte dintre voturile noastre s-au pierdut din cauza lipsei reprezentanților/observatorilor în secțiile de vot. Este inexplicabil și inacceptabil că a existat această mare scăpare care ridică multe semne de întrebare.

4. Faptul că am deranjat anumite planuri și că reprezint un concurent puternic pentru parlamentarele din toamnă poate fi dedus din atacurile total nefondate care vor continua, cel mai probabil, în perioada imediat următoare. Știu, de exemplu, despre existența unor înregistrări telefonice trucate și a unor tranzacții bancare false cu care să fiu atacat cât de curând... 

5. Atunci când vrei să le iei unora sursa din care fură pentru a-și alimenta puterea, vor folosi toate pârghiile posibile și imposibile. Gândiți-vă că nu ne batem cu oricine, ci cu oameni care sunt susținuți de Moscova. Plahotniuc și Dodon nu se vor lăsa măturați prea ușor de la putere. 

6. Am demonstrat că pot face față oricărui atac și oricărei minciuni la adresa mea. Este important ca și viitorii mei colegi care vor face pasul spre politică să înțeleagă că va fi nevoie de multă rezistență atât pe plan personal cât și public. 

7. Sunt multe lecții deduse înaintea acestei campanii, în timpul ei și după. Cea mai importantă - încrederea este un dar mult prea prețios ca să îl acorzi tuturor. În plus, de foarte multe ori, trebuie să accepți că și oamenii experimentați politic comit erori fundamentale.

8. A fost un exercițiu interesant și benefic din punct de vedere politic. Iar saltul de la 0 la 4,5 este unul consistent. Totuși, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Nu e decât un început firav. Va trebuie să muncim mult pentru a progresa.

9. Năstase sau Ceban? Cred că glumiți. Deși m-am trezit cu minciuni și atacuri virulente din partea colegilor de la PPDA și PAS (cel cu "râsuri" lansat de Constantin Cheianu a intrat în istorie, desigur), obiectivul rămâne același pentru turul II - să nu îi lăsăm în Anul Centenarului pe socialiști să ocupe primăria capitalei.

10. Vă mulțumesc încă o dată tuturor celor care ați venit la vot (cel mai tare m-au impresionat cei veniți din Diaspora la Chișinău pentru a mă vota) și care ați crezut în faptul că trebuie și putem face un alt fel de politică în Republica Moldova. Continuăm împreună!

#RestartChișinău #RestartMoldova


Fii primul care comentează

Verifică-ți emailul și activează-ți contul.